Code of Conduct

 TSK Nytt

Tolv svenska e-sportorganisationer har arbetat tillsammans i över ett år för att ta fram Svensk e-sports Code of Conduct. Det innehåller etiska regler för e-sportarrangemang på alla nivåer, för såväl spelare som arrangörer. Dessutom får du konkreta tips på vad du kan göra för att skapa en bättre miljö inom e-sporten.

I Ungdomens Hus har vi ett avtal där man behöver skriva under på denna Code of Conduct för att få tillgång till E-sportrummet. Denna Code of Conduct gäller såklart även inom Tanums Spelklubb.

Tanken med Svensk e-sports Code of Conduct är att arrangörer på alla nivåer ska kunna använda sig av reglerna i dokumentet för att skapa en trygg och inkluderande miljö. Dessutom vänder det sig till spelare, för att väcka tankar kring hur vi kan agera för att e-sporten ska bli mer öppen och välkomnande. Förutom konkreta regler innehåller dokumentet också en utbildningsdel. Den kan spelare, arrangörer och föräldrar ta del av för att få tips på hur vi kan utvecklas i våra olika roller inom e-sporten.

Hit enter to search or ESC to close